Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’Karate Kid’-fortsættelse viser, at skadevirkningerne fra karateslagene går i arv

Netflix-serien ’Cobra Kai’ fortsætter 34 år efter ungdomsfilmen ’Karate Kid’. Den viser, hvor svært det er at bryde ud af mønstre skabt i ungdommen. Men den vil også vise, at mennesker kan forandre sig – til det værre og til det bedre
Mere end 30 år efter, at de i ’Karate Kid’ mødtes i finalen i en karateturnering, står Daniel LaRusso (Ralph Macchio) og Johnny Lawrence (William Zabka) igen over for hinanden i Netflix-serien ’Cobra Kai’. Foto: Mike Hill/Netflix

Mere end 30 år efter, at de i ’Karate Kid’ mødtes i finalen i en karateturnering, står Daniel LaRusso (Ralph Macchio) og Johnny Lawrence (William Zabka) igen over for hinanden i Netflix-serien ’Cobra Kai’. Foto: Mike Hill/Netflix

Kultur
15. oktober 2020

Indrømmet, det er med stor nostalgi, at jeg har set ærkerivalerne Daniel LaRusso og Johnny Lawrence mødes igen i Netflix’ serie Cobra Kai.

Første gang de mødtes var i ungdomsfilmen The Karate Kid fra 1984.

Jeg var 13, da jeg i biffen så denne nyklassiker om at overvinde sine mobbere, her Johnny Lawrence og hans teenkumpaner fra karateklubben Cobra Kai.

En aften fanger de Daniel LaRusso, der netop er flyttet til byen med sin enlige mor. Han skal have tæv, men viceværten Mr. Miyagi (Pat Morita) blander sig og nedlægger rødderne.

Snart oplærer japanskfødte Miyagi den spinkle LaRusso i karate, vel at mærke ikke i den aggressive stil fra Cobra Kai-dojoen, men i gōjū-ryū-stilen, der også medtænker defensiven og er langt mere fokuseret på balance og vejtrækning.

Filmen slutter med, at LaRusso og Lawrence mødes i All Valley-finalen i karate. Trods en skade og hans mobbers feje tricks vinder LaRusso. Der blev givet fuld hals og tørret tårer i ét væk dér i plyssæderne i Holbæk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Cobra Kai er overraskende nok langt mere seværdig end den på papiret har lov til at være.

Jeppe Lindholm

Det amerikanske samfund bygger i det heletaget på vold.