Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Lana Del Rey har gennemskuet os alle sammen. Det beviser hun i ny digtsamling

Den amerikanske sangskriver og sangerinde Lana Del Rey fremstiller sig selv som en pastiche over instagramfemininitet, men mener det samtidig dybt seriøst. Nu debuterer hun som digter, der spidder sig selv og tidsånden
Musikeren Lana Del Rey debuterer nu som digter med digtsamlingen ’Violet Bent Backwards Over the Grass’.

Musikeren Lana Del Rey debuterer nu som digter med digtsamlingen ’Violet Bent Backwards Over the Grass’.

Mia Mottelson

Kultur
16. oktober 2020

Hvis Lana Del Rey var et dyr, man videnskabeligt kunne dissekere, ville man ud af hendes krop få halvtreds procent organisk materiale, kød og blod – og halvtreds procent plastik, kopi og staffage.

Lana Del Rey er scenenavnet for den newyorkfødte musiker, sangskriver og nu digter Elisabeth Woolridge Grant (f. 1985), men bare fordi alter egoet med det royalt klingende navn er en karakter, er hun ikke mindre virkelig. Det er en præmis, man må acceptere for at nærme sig Lana Del Rey. Hun er både ked af det og i gang med at gøre grin med sig selv, når hun synger »Goddamn, man-child / you fucked me so good that I almost said ’I love you’« fra sidste års nyklassiker af et album, »Norman Fucking Rockwell«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"Hvis Lana Del Rey var et dyr, man videnskabeligt kunne dissekere, ville man ud af hendes krop få halvtreds procent organisk materiale, kød og blod – og halvtreds procent plastik, kopi og staffage."

Ja, og derved adskiller Lana Del Rey sig fra flertallet, ved kun at bestå af 50% plastik, kopi og staffage.

Ninna Maria Slott Andersen, Ejvind Larsen og Peter Breum anbefalede denne kommentar