Læsetid: 7 min.

Niveauet er højt, men verden bliver flad i Fareed Zakarias verden

Man kan blive klogere af Fareed Zakarias nye bog om verden efter pandemien – men man bliver dummere, hvis man tror på den
Zakarias tese er den velkendte, at globale udviklingstendenser, som har været længe undervejs, pludselig er blevet synlige og accelererende radikaliserede af pandemien.

Zakarias tese er den velkendte, at globale udviklingstendenser, som har været længe undervejs, pludselig er blevet synlige og accelererende radikaliserede af pandemien.

Roger Askew/Ritzau Scanpix

23. oktober 2020

Fareed Zakaria er en begavet og belæst journalist med et suverænt charmerende smil. En global intellektuel gulddreng. Han er vært for CNN’s søndagsshow, The Global Public Square, hvor han hver uge vender den globale dagsorden med førende forskere, ledende politikere, kendte forretningsfolk og særlige personligheder.

Når der er FN-topmøde i New York eller World Economic Forum i Davos, kan man være sikker på, at Zakaria til sit program laver eksklusive interviews med nogle af dem, vi andre ikke kan få fat i. Han kan tale med milliardæren Bill Gates om pandemien, Hillary Clinton om det amerikanske valg, mediefilosoffen Bernard Henri-Lévy om terror og den iranske udenrigsminister Javad Zarif om, hvordan præstestyret i Teheran ser på USA’s sanktioner mod regimet.

De er alle på fornavn med ham, »Fareeed«, som de siger, og de takker ham alle for, at de blev inviteret med i showet. Til gengæld taler han op til sine gæster, som om de har svarene på alle de store spørgsmål om verdensorden, COVID-19, handelskrig, klimaforandringer og demokratiet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu