Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Sanger Tobias Rahim er bedst, når han leverer et nynnevenligt samfundskritisk budskab

Debutalbummet ’NATIONAL ROMANTIK 2021’ fra dansk-kurdiske Tobias Rahim er en blandet cocktail af country, hiphop og synth pop, hvis sangtekster rummer både dybt seriøse og totalt frastødende budskaber
De ni sange på Tobias Rahims ’NATIONAL ROMANTIK 2021’ svinger så meget frem og tilbage mellem at virke dybt latterlige og at ramme hovedet direkte på sømmet, at det er svært at danne sig en overordnet mening om albummet, skriver anmelder Sophia Handler.

De ni sange på Tobias Rahims ’NATIONAL ROMANTIK 2021’ svinger så meget frem og tilbage mellem at virke dybt latterlige og at ramme hovedet direkte på sømmet, at det er svært at danne sig en overordnet mening om albummet, skriver anmelder Sophia Handler.

Petra Kleis

Kultur
30. oktober 2020

Den dansk-kurdiske sanger Tobias Rahim siger, han er træt af fordomme. Men på sit debutalbum NATIONAL ROMANTIK 2021 virker det, som om han selv har haft utrolig travlt med at dømme andre i løbet af sangskrivningsprocessen. Undervejs på den blot 25 minutter lange udgivelse synger han blandt andet at »stille piger ta’r på ferie i troperne«, »Jesus var perker« og »man sku’ tro du var borderline«.

Om Tobias Rahim mener de overvejelser, han slynger ud på albummet, seriøst, eller om indholdet af hans sangtekster i sig selv skal opfattes som en sjov, spydig kommentar til familien fordomsdanmark, er svært at afgøre.

Uanset hvad svinger de ni sange på NATIONAL ROMANTIK 2021 i hvert fald så meget frem og tilbage mellem at virke dybt latterlige og at ramme hovedet direkte på sømmet, at det er svært at danne sig en overordnet mening om albummet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her