Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Smuk, litterær og tankevækkende roman belyser det moderne USA

Den vanskelige og elskelige Olive Kitteridge vender tilbage i Elizabeth Strouts vellykkede skildring af en lille amerikansk by befolket af isolerede skæbner
’Olive, igen’ er et rørende portræt af en kvinde, der altid har bildt sig ind, at hun vidste alt muligt, som andre ikke gjorde. Det var bare ikke rigtigt.

’Olive, igen’ er et rørende portræt af en kvinde, der altid har bildt sig ind, at hun vidste alt muligt, som andre ikke gjorde. Det var bare ikke rigtigt.

Leonardo Cendamo

Kultur
9. oktober 2020

Der gemmer sig altid noget i de små amerikanske byer. Hemmeligheder og spændinger, smertefulde minder, der giver sprækker i den maleriske overflade og i sidste ende præger tilværelsen for folk i flere generationer.

Den amerikanske litteratur er rig på bøger, der skildrer småbyernes paranoia, fortrængninger og ensomhed. Sherwood Andersons Winesburg, Ohio (1919) og Carson McCullers’ Hjertet er en ensom dræber (1940) er klassikere; to skildringer af en lille by fanget mellem fortid og fremtid, og hvis indbyggeres manglende evne til at kommunikere har sat sig som en kejtethed, der indimellem tangerer det fysisk groteske. I begge bøger søger folk mod en outsider for at bryde deres følelsesmæssige isolation, hos Anderson byens eneste journalist, hos McCullers en døvstum mand.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her