Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Socialrådgiverdramaet ’Ulven kommer’ viser vejen frem for DR’s søndagsserier

Maja Jul Larsen og Pernille Fischer Christensens nye serie emmer af uadresseret børnesmerte, voksen afmagt og dybt interessante dilemmaer. Det er oplagt at bygge en serie op om en børneanbringelsessag med mange ubekendte, og så er det ovenikøbet sjældent godt udført
14-årige Holly (Flora Ofelia Hofmann Lindahl) sætter gang i anbringelsessagen, da hun afleverer en stil om, hvordan hun har det derhjemme. Opgaven var at beskrive en helt almindelig dag, og den dag, Holly beskriver, er fyldt med vold.

14-årige Holly (Flora Ofelia Hofmann Lindahl) sætter gang i anbringelsessagen, da hun afleverer en stil om, hvordan hun har det derhjemme. Opgaven var at beskrive en helt almindelig dag, og den dag, Holly beskriver, er fyldt med vold.

Michella Bredahl

Kultur
19. oktober 2020

Efter min mening er problemer, der ikke udspringer af decideret ond vilje, mere interessante end problemer skabt af skurke. Skurke skal jo bare stoppe sig selv eller stoppes af andre, og selv om forsøget på at gøre det kan være vældig dramatisk, er der bare mere at gruble over i historier, hvor alle gør deres bedste, men alligevel gør hinanden ondt.

Sådan en historie er Ulven kommer, DR’s nye fremragende søndagsserie om en anbringelsessag i den fiktive Sundborg Kommune.

14-årige Holly (Flora Ofelia Hofmann Lindahl) sætter gang i sagen, da hun afleverer en stil om, hvordan hun har det derhjemme. Opgaven var at beskrive en helt almindelig dag, og den dag, Holly beskriver, er fyldt med vold.

Den erfarne sagsbehandler Lars Madsen (Bjarne Henriksen) bliver sat på sagen og opsøger Holly og hendes halvlillebror, Theo (Noah Storm Otto), i skolen. Her fortæller Holly ham, at den vold, hun skriver om, finder sted i virkeligheden og begås af hendes stedfar, Simon (Peter Plaugborg).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Med skam at melde gider jeg ikke. Af nøjagtigt de samme grunde, som anmelderen priser den.

Denne serie har hos tabt momentum. Jeg må forstå den har som sit formål, at sammenblander et hav af forskellige problematikker, hvor den kommunale magtanvendelse brugt overfor familien fremstår afskyelig. Den sker på ingen tid og et uoplyst grundlag samtidig med, at både de 2 børn og forældrenes adfærd mystificeres i tv indpakningen. Så hvem er skurken, forældrene, det offentlige eller pigens afsavn efter sin far og mor, er det den lille dreng som mishandles, eller hvor er vi henne.? Samtidig var 2 afsnit nærmest i tomgang efter det første, som var hæsblæsende. Er skuffet.