Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Tegneserier til læsere der nødigt vil slippe deres barndom

Tegneserielæserne fra sidst i 1970’erne og start 80’erne er blevet voksne og pengestærke og hører for deres indre øre lyden af tegneseriealbums, der klasker mod hinanden i børnebibliotekets bladrekasser. Det har ført til, at en lang række fransk-belgiske albumserier nu (gen)udgives i stor stil
Den franske tegner Blutchs har nu signeret et opkog af en ældgammel børnetegneserie, ’Tim og Thomas’, som også er blevet hans danske albumdebut.

Den franske tegner Blutchs har nu signeret et opkog af en ældgammel børnetegneserie, ’Tim og Thomas’, som også er blevet hans danske albumdebut.

Illustration fra ’Men hvor er Kiki?’/Forlaget Zoom

Kultur
30. oktober 2020

Franske Christian Hincker, alias Blutch, er en tegners tegner. Han var en af de mest markante skikkelser i 90’ernes nye tegneseriebølge. Hans elegant svungne penselstreg, hans blødt ekspressive figurtegning og hans evne til at forlene sin romantiske åre med mørke aftegninger har dannet skole. Han blev præmieret med den europæiske tegneserieverdens fornemste hæder, den store pris på festivalen i Angouleme i 2009.

Blutchs virke er vidt forgrenet og har altid peget i nye retninger, fra humor til selvbiografi, historisk epik til surreel automattegning og (ubehagelig) voyeuristisk erotik. Set i den innovative sammenhæng kan det overraske, at han nu har signeret et opkog af en ældgammel børnetegneserie, Tim og Thomas – som også er blevet hans danske albumdebut.

Albumboom

Blutch og Robber: ’Men hvor er Kiki?’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her