Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

To rockbands leger helt ulig hinanden i hver deres ende af Udkantsdanmark

Himmelrum med bornholmske rødder og Hugorm fra Klitmøller markerer modpoler i dansk rock. Himmelrum bygger komplicerede verdener og lader lytteren træde nærmere. Hugorm støber kugler til maskingeværfortællinger – og rammer en gang imellem
Himmelrum bygger komplicerede verdener på deres nye og strålende album ’Vand, død & ensomhed’ og lader lytteren træde nærmere.

Himmelrum bygger komplicerede verdener på deres nye og strålende album ’Vand, død & ensomhed’ og lader lytteren træde nærmere.

Malthe Folke Ivarsson

Kultur
27. oktober 2020

Pressebillederne til Hugorm og Himmelrums nye albummer taler deres eget tydelige sprog om, hvor langt fra hinanden i det rockmusikalske spektrum, de to bands befinder sig – endda fra hver deres ende af Udkantsdanmark

Hugorm fra Klitmøller – også kendt som Cold Hawaii – i Nordvestjylland ligner på de kornede fotos nogle lidt ældre, smarte, men bistre kulminearbejdere, der har fundet ud af, at råstoffet, de udvinder, kan bruges som eyeliner.

Ret så macho.

Især sammenlignet med de unge mænd i Himmelrum, der har udspring på Bornholm. De deler et jordfarvet lagen, der kan ligne et bjerg. Bagtæppet er hvide skyer og blå himmel. Fire unge, forpjuskede herrehoveder stikker op ad stoffet med uskyldige ansigtsudtryk, omgivet af tørrede blomster.

Trioen Hugorm signalerer, at de ikke gider mere pjat, det har de også mere eller mindre sunget på EP’en fra tidligere i år med den sigende titel Folk skal bare holde deres kæft. Deres aktuelle og pletvist gode debutalbum Kom vi flygter handler ikke så meget om at lytte som om at ytre sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her