Læsetid: 3 min.

’Uropatruljen’ er en for rolig bog om politiets hårde halse

Frederik Strand har skrevet en moppedreng af en bog om den civilklædte Uropatrulje, der i mere end 30 år fungerede som ’de hårde halse’ i Københavns Politi. Desværre står resultatet ikke mål med anstrengelserne
Under EF-topmødet kom det til flere sammenstød mellem demonstrerende bz-ere og ordensmagten. Her er uropatruljen grebet til våben.

Under EF-topmødet kom det til flere sammenstød mellem demonstrerende bz-ere og ordensmagten. Her er uropatruljen grebet til våben.

Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix

13. oktober 2020

Det lyder som en knippelfin idé: At beskrive Uropatruljen, der fra 1969 og frem til 2001 gang på gang blev sendt i aktion mod pushere, stofbrugere, rockere, slumstormere, demonstranter, christianitter, bz’ere og autonome. For de, der har fulgt med i den københavnske protestscene i samme periode, er der næsten ingen ende på hårrejsende historier om de knippelsvingende civilklædte betjente, der tævede sig frem, når lejligheden bød sig. Her var virkelig en spændende arbejdsopgave for en historiker at undersøge til bunds.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Karen Grue
  • David Zennaro
  • Thomas Tanghus
  • Eva Schwanenflügel
  • Troels Ken Pedersen
Karen Grue, David Zennaro, Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel og Troels Ken Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Allerede hér aner det mig, at Ulrik Dahlin med sikkerhed ville skrive en langt mere interessant og dybdeborende bog om Uropatruljen, end den just anmeldte.

Svend Erik Sokkelund, Karen Grue og David Zennaro anbefalede denne kommentar

De var jo en bunke småpsykopater, som ved et tilfælde var havnet på indersiden af uniformen og ikke udenfor. Umanerligt selvfede og dårligt opdraget.