Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Adrianne Lenkers ensomme hyttetur kastede eminente sange af sig

Big Thiefs forsanger og guitarist Adrianne Lenkers to soloalbums »songs« og »instrumentals« har præcis den mængde enkelthed, ærlighed, hudløshed og melodisk egenrådighed, der kendetegner indiefolk, når det er allerbedst
Kultur
24. november 2020
»En månedstid i selskab med myrer, mos og egne tanker om tiden, livet og et opløst kæresteforhold kun har bragt en endnu mere uforstyrret renhed til hendes sangskrivning,« skriver Ralf Christensen om Adrianne Lenker nye dobbeltudgivelse.

»En månedstid i selskab med myrer, mos og egne tanker om tiden, livet og et opløst kæresteforhold kun har bragt en endnu mere uforstyrret renhed til hendes sangskrivning,« skriver Ralf Christensen om Adrianne Lenker nye dobbeltudgivelse.

FotoWare ColorFactory

Jeg kan ikke lade være med at se Adrianne Lenker for mig som en anden Henry David Thoreau. Historien om hendes to soloplader, songs og instrumentals, ligner nemlig til forveksling den amerikanske forfatter og transcendentalists klassiske essay Walden, or Life in the Woods, hvori Thoreau beskriver de to år, to måneder og to dage i midten af 1800-tallet, han tilbragte i selvvalgt eksil alene i en afsides skovhytte, han selv havde bygget nær en sø. 

Egentlig skulle den 29-årige Adrianne Lenker have været på turné i foråret med sit brooklynbaserede folkrockband Big Thief, der i 2019 udgav hele to velfortjent hypede albums, Two Hands og U.F.O.F. Men da koncerterne blev aflyst, valgte den sky og tænksomme sanger, sangskriver og guitarist at søge ly for pandemien i en lille, primitiv hytte mellem fyrtræerne i en skov i Massachusetts.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Frank Østergaard

- midt i byen - og af en anden generation - har enkelheden fanget en lytter!
- tak til avisens musikanmelder