Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

David Finchers ’Mank’ fortæller fremragende om genierne bag verdens bedste film

I 1939 bad Orson Welles manuskriptforfatteren Herman Mankiewicz om at skrive en film. Det blev til mesterværket ’Citizen Kane’, der var baseret på Mankiewicz’ eget forhold til aviskongen William Randolph Hearst. Arbejdet med manuskriptet er nu selv blevet til en film, David Finchers fremragende ’Mank’
Manuskriptforfatteren Herman Mankiewicz (Gary Oldman) holder sig ikke tilbage i David Finchers fremragende ’Mank’, der handler om tilblivelsen af manuskriptet til Orson Welles’ ’Citizen Kane’.

Manuskriptforfatteren Herman Mankiewicz (Gary Oldman) holder sig ikke tilbage i David Finchers fremragende ’Mank’, der handler om tilblivelsen af manuskriptet til Orson Welles’ ’Citizen Kane’.

Netflix

Kultur
19. november 2020

Den 9. maj 1938 var Orson Welles på forsiden af Time Magazine. Den 23-årige teaterskuespiller og -instruktør havde i løbet af blot nogle få måneder sat New Yorks teatermiljø på den anden ende med succesfulde og opsigtsvækkende opsætninger af alt fra Shakespeare til George Bernard Shaw. Sammen med den 20 år ældre John Houseman havde Welles stiftet teatertruppen The Mercury Theatre, samtidig med at han selv som skuespiller tjente gode penge på at lave radioteater, ikke mindst spændingsserien The Shadow, hvor Welles’ dybe, kraftige stemme virkelig kom til sin ret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her