Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Generationsopgør i ny Asterix bliver desværre aldrig interessant

Titelfiguren i den netop oversatte ’Vercingetorix’ datter’ blev i forbindelse med lanceringen sammenlignet med Greta Thunberg. Og med hende introduceres den klimabevidste ungdoms gryende verdensorden i gallernes landsby på Normandiets kyst
I Vercingetorix’ datter får vore helte til opgave at holde øje med den unge Adrenaline, hvilket er sin sag, for ’hun stikker tit af’.

I Vercingetorix’ datter får vore helte til opgave at holde øje med den unge Adrenaline, hvilket er sin sag, for ’hun stikker tit af’.

Illustration fra ’Vercingetorix’ datter’

Kultur
20. november 2020

Målt i læsertal er Asterix den største europæiske tegneserie nogensinde. Siden debuten i 1959 har den solgt i mere end 370 millioner eksemplarer på over 100 forskellige sprog. Hvert album er en millionforretning, der egenhændigt udvider det franske bogmarkeds totalomsætning cirka hver andet år, når der kommer et nyt.

Vercingetorix’ datter markerede i fjor seriens 60-års jubilæum med et oplag på fem millioner eksemplarer. Det foreligger nu i François-Eric Grodins dygtige fordanskning og forsøger ganske forventeligt at ajourføre arvesølvet med nutidig tematik.

Titelfiguren blev i forbindelse med lanceringen sammenlignet med Greta Thunberg, og med hende introduceres den klimabevidste ungdoms gryende verdensorden i den altid ukuelige, men traditionsbevidste galliske landsby på Normandiets kyst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her