Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Georg Metz: Læs Hella Joofs bog. Den er fandeme råmorsom

Med overrumplende billeder skildrer Joof det farlige mas, det var at vokse op som, med egne ord, delvis neger i et land, der kun havde en håndfuld af den slags
At Hella Joof overhovedet kan stå op efter opvækst og ungdom bevidner den råstyrke, som erindringsbillederne antyder også er med i bagagen.

At Hella Joof overhovedet kan stå op efter opvækst og ungdom bevidner den råstyrke, som erindringsbillederne antyder også er med i bagagen.

Mathias Svold

Kultur
13. november 2020

Et sted skriver Hella Joof, at hun er midt i succesen – i sin tid som håndboldtalent, men i det hele taget som skuespiller, instruktør, etc. – har haft en tilbøjelighed til at »brænde hele lortet ned« med en kikset eller upræcis aflevering, en replik eller kronik.

Et sted skriver Joof, at bogen ikke skal være politisk, men at hun er liberalist og først og sidst mener, at lykken beror på selvhjælp. Senere tager hun afstand fra de kulturradikale, som hun stræbte efter – uden at hun ud over ydre symboler gør klart, hvad hun egentlig mener med betegnelsen og tankegangen bag denne historiske strømning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tak for advarslen til at gå i gang med endnu et opus fra den iiiiiderlige Joof, der altid har været got il at tilpasse sig tidsånden. Engang var hun vist kommunist, siden sadlede hun om til Labil Alliance.
Den kolbøtte kan vist end ikke Tesfaye gøre hende efter.
Det sikrede hende en plads i den lille svindlers disruptionråd, hvor hendes indsats bestod i en påstand om indianerstammer, der brænder hele lortet ned hvert 7. år for at kunne begynde på en frisk. Folk med forstand på indianerstammer kendte ingen stammer, der gjorde noget sådant, men se til om det påvirkerede den åh så inderlige Joof, der har et godt øje til hvordan hun kan producere noget mårsomt, der matcher den dansk hyggekultur..
Ingen tvivl om at bogen nok skal være at finde under mange juletræer i år - en bog til tiden.
For de, der kunne fristes til at falde for Joof - lad være, og læs Kirsten Thorups Indtil vanvid, indtil døden.

Bjarne Bisgaard Jensen, Pietro Cini, John S. Hansen, Thomas Tanghus, Jesper Sørensen og Inge Christensen anbefalede denne kommentar
Jesper Sørensen

Joof's flirt med Liberal Alliance, involvering i disruptionsrådet samt hendes optræden i reklamer for en gul A-kasse gør, at jeg aldrig kunne drømme om at bruge så meget som 5 minutter på at skimme udgivelsen. I mine ydmyge øjne er hun en gøgler med en tvivlsom sans for realiteter.

Arne Lund, John S. Hansen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

Sikkert hysterisk, tåkrummende, hovedpinefremkaldende morsom. Jeg betakker mig også for den tvivlsomme fornøjelse.

Maj-Britt Kent Hansen og John S. Hansen anbefalede denne kommentar

Jesper Sørensen - Googlede emnet "Joof og fagbevægelsen" og så, at det drejede sig om den gule "faglbutk" ASE, der foruden Joof, også bruger den åh så beundrede og feterede Casper Christense, som nogen angiveligt syne ser morsom, eller værd at bruge flere km spalteplads og sendetid på.