Læsetid: 2 min.

Gode juletakter i film om teenager og gårdnisse, der overgår hinanden i modbydelighed

Karla My Nordquist debuterer overbevisende som 14-årige Malou, der hele tiden går for langt og er for fremmed i ’Malous jul’. Det er en utraditionel julefilm, der dog stadig ikke styrer uden om juleklicheer, som at det kræver en stråtækt landsby at opdrage et barn
Plejebarnet Malou (Karla My Nordquist) vil væk fra juleidyllen og hjem til sin problembefængte søster (der dog synes uinteresseret i hende), så hun gør alt for at gøre sig uønsket i det lille samfund på Lunø.

Plejebarnet Malou (Karla My Nordquist) vil væk fra juleidyllen og hjem til sin problembefængte søster (der dog synes uinteresseret i hende), så hun gør alt for at gøre sig uønsket i det lille samfund på Lunø.

Martin Dam Kristensen

19. november 2020

Først og fremmest skal her lyde en anerkendelse af, at man også i julefilm nu forsøger sig med sammenhængende manuskripter og gennemtænkte karakterer fremfor at forlade sig på, at familierne nok skal komme i biografen og se årets julehit. Og så er det sådan set ligegyldigt, hvad den handler om, og om Lars Hjortshøj spiller julemand igen – så længe det er holdt i røde og grønne guldrandede og snedækkede julefarver, så skal folk nok betale for billetten.

I 2018 fik vi den overraskende feministiske Julemandens datter, hvor en pige insisterede på retten til at gå på julemandsskolen forbeholdt drenge, og som i år følges op af en toer, og nu får vi minsandten en julefilm med en morderisk nisse, en destruktiv teenager og fordomsfulde øboere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu