Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Jesper Stein skriver gnistrende om selvdestrukion og druk i den autofiktive ’Rampen’

Med ’Rampen’ søger krimiforfatteren Jesper Stein mod fortiden og forældrenes ulykkelige skilsmisse for at forstå sin egen alkoholisme og selvdestruktion
Selv om kronologien slår koldbøtter i ’Rampen’, og der veksles mellem nutid og datid, og synsvinklerne skifter, er vi aldrig i tvivl om, hvor vi er.

Selv om kronologien slår koldbøtter i ’Rampen’, og der veksles mellem nutid og datid, og synsvinklerne skifter, er vi aldrig i tvivl om, hvor vi er.

Kultur
13. november 2020

Jesper Stein skal dø. Det skriver han på første side af Rampen, en autofiktiv fortælling, hvori forfatteren søger at forlige sig med fortiden og finde fred med både forældre og sig selv. Han har lånt en lejlighed for at skrive den bog, vi netop har åbnet, og er overbevist om, at han har en kræftknude i lysken. Det »giver mening, fordi mit liv er i opbrud«, skriver Jesper Stein, inden han sender læseren til tælling med denne eksplosive serie af stød: »Jeg er holdt op med at drikke. Jeg er blevet skilt. Min mor er død.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Fantastik bog. Om hvad der kan præge en søn og hvordan det påvirker hans voksenliv, følelsesliv, kærlighed og seksualitet. En uligevægtig mor der nærmest brændemærker sig ind i sønnens sjæl og bliver definerende for hans vokseliv.
Den bør læses for at forstå mange mænds problemer med kærlighedslivet og forholdet til kvinder.