Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Junglepussy vil ikke have en plads i samtalen, hun fører sin egen fantasifulde monolog

Den amerikanske rapper Junglepussy er fyr, flow og flamme. Og hun er ligeglad med at få en plads i de verserende samtaler om køn og race, i stedet bygger hun sit eget bord – og dermed giver hun et vigtigt bidrag til netop disse samtaler
»You can’t fill a empty heart with designer clothes,« lyder det fra Junglepussy midt i en tid, hvor materialismen har gode vilkår i amerikansk hiphop.

»You can’t fill a empty heart with designer clothes,« lyder det fra Junglepussy midt i en tid, hvor materialismen har gode vilkår i amerikansk hiphop.

Caity Arthur

Kultur
3. november 2020

Hvilket forfriskende pust Junglepussy er. Hun har en mund som en havnearbejder og en hjerne som en queerfilosof. Hendes værdier er immaterielle, hun har kun hån til overs for bling.

28-årige Shayna McHayle alias Junglepussy er fyr, flow og flamme på sit nye, fjerde album JP4, der befinder sig i randzonen mellem rap, sang og skuespil, hiphop og triphop. Og både er alt for meget og lige tilpas.

Tag bare coveret, hvor JP er fotograferet nedefra iført læderbikini og knæbeskyttere strittende med spidse søm. Det lægger man så først mærke til, efter at man har gransket hendes ansigt, der er forvredet i noget, der ligner rasende ekstase.

Vil ikke drukne sin sjæl

»You can’t fill a empty heart with designer clothes,« lyder det fra Junglepussy midt i en tid, hvor materialismen har gode vilkår i amerikansk hiphop. Ikke mindst hos kvindelige rappere som kendte Cardi B og Megan Thee Stallion samt mindre kendte som Saweetie og Jhené Aiko, hvor det synes at være et krav, at manden skal kunne finansiere alt fra uddannelse til haute couture. Men ikke fra Junglepussy, hun ønsker ikke at drukne sin sjæl i dyre vaner: »No Givenchy worth more than me

Hendes far kommer fra Jamaica, og moren kommer fra Trinidad. Hun opfostrede datteren i Brooklyn, New York, hvorfra JP skyder med skarp humor. Eller er det alvor? Eller, OK, måske kan det være begge dele på samme tid? »I may be goofy, may be sexy, but I’m not a joke,« rapper hun.

Musikalsk er JP4 et rytmisk animerende og klangligt opfindsomt, målrettet, men også porøst værk med skiftende producere. Den hyppigste er Dave Sitek, der også kan høres i det opfindsomme New York-rockband TV On The Radio. Her leverer han fremragende slagtøjsstampende tracks.

Hør »Telepathys« rytmik bygget af industristål og træ, som JP finder sublime pauser at rappe og synge i. Eller »No Band Aid«, hvor det lyder som en rusten robot, der spiller James Brown for et slumrende 8 bit-computerspil. Og så er der Sporting Lifes mere dvælende jazzproduktion af »Arugula« med opklippet saxofon og kontrabas.

Dirty, queer ståsted

Junglepussy har fundet sit eget dirty, queer ståsted, hvor hun beskriver sig selv sådan her: »Look like anime and fuck like enema.« Altså hun ligner en japansk tegneseriefigur, og at have sex med hende er som en tarmskylning.

Hun overvejer også helt at droppe mandens genitalier – »I won’t cry I won’t miss it« – og har lidt anvisninger til en kommende elsker: »Wash your hand, toes and bootyhole before you touch me

Hun rapper råt, kantet, uforsonligt, mens sangstemmen er mere blød, men også mere drillende.

Hun er ikke interesseret i dialog, ja, er skeptisk over for at få en plads ved bordet. Det var ellers dét at kræve at være en del af race- og kønsdiskussionen, som satte Solange Knowles’ album A Seat at The Table på den afropolitiske dagsorden i 2016.

Men der er Junglepussy ikke. Hun bygger sit eget fantasifulde bord. »I rather escape reality it’s ravishin’ within,« rapper hun. For hende kommer udviklingen indefra. Og dermed leverer hun et vigtigt, spirituelt bidrag til netop disse diskussioner. For hende findes overlevelsen i at slippe socialiteten og ryste flokmentaliteten af sig. Det gør os langt sværere at manipulere.

Junglepussy: ’JP4’ (Secretly Group/Playground)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her