Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Kongen af pinlighed er tilbage: ’Borat efterfølger film’ fremstiller et fortabt USA

Efter 14 år i arbejdslejr er Borat tilbage. Missionen er klar: En forsoningsgave til Trump skal redde den ære, Borat i første film frarøvede hjemlandet Kasakhstan. Endnu en gang serverer Sacha Baron Cohen superpinlig, udleverende og satirisk tåkrummende samfundskritik
I ’Borat efterfølger film’ forsøger Borat at forsone Kasakhstan og USA gennem en personlig gave bestående af Kasakhstans kulturminister, aben Johnny. 

I ’Borat efterfølger film’ forsøger Borat at forsone Kasakhstan og USA gennem en personlig gave bestående af Kasakhstans kulturminister, aben Johnny. 

Capital Pictures/Ritzau Scanpix

Kultur
16. november 2020

Husker I Borat Sagdiyev? Den kasakhstanske, enfoldige, antisemitiske journalist, der med dokumentarfilmen Borat fra 2006 bragte skam over sit hjemland Kasakhstan efter sin katastrofale rejse til USA? Ikke så meget fordi han sked foran Trump Tower eller stalkede Pamela Anderson, men mere fordi han fik Kasakhstan til at fremstå som et sygt tilbagestående, indavlet bondesamfund håbløst sunket ned i en postkommunistisk depressions kviksand.

Well, han er tilbage fra arbejdslejren, hvor han har hugget sten i 14 år. Planen er, at han skal genoprette nationens ære ved at overlevere en forsoningsgave til USA’s vicepræsident Mike Pence. Det sker i den nye dokumentarfilm Borat efterfølger film. Og gaven til Trump? Kasakhstans kulturminister, aben Johnny. Ja, I læste rigtigt.

Planen slår hurtigt fejl, da Borats datter Tutar sniger sig med i transportboksen med aben Johnny. På den lange vej med skib over Atlanterhavet ender hun med at spise aben. Og så er gode råd dyre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kristian Jensen

Elsker Sashas andre film, Borat, Bruno etc. men den her var tam og lidt sjusket.

Ole Kresten Finnemann Juhl

1'eren var bedre, jeg bliver i længden lidt træt af figuren.