Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Kulturjournalister giver Kim Schumacher al den plads, han fortjener, i ny biografi

Den nye murstensbiografi om Kim Schumacher er det kærlige, nuancerede eftermæle, den evigt vågne ordtryllekunstner fortjener
Kultur
13. november 2020
’Dem jeg elsker, elsker jeg’ handler også om sex, seksualitet og især om kærlighed. Til vennerne og veninderne og den selvvalgte familie.

’Dem jeg elsker, elsker jeg’ handler også om sex, seksualitet og især om kærlighed. Til vennerne og veninderne og den selvvalgte familie.

Privatfoto fra bogen

Gid han var her. Gid Kim Schumacher ikke var død af aids i 1990. Gid han stadig kunne speedsnakke, fortælle og forklare det hele: det sublime, det fjogede og det fjollede. Livet i 2020. Han ville jo have været et lyspunkt, en skarpvinklet stjerne, en spjættende vårhare på 70, der havde set det hele, plus det løse.

Jeg savnede ikke dj’en, tv-værten, oversætteren og skribenten Kim Schumacher, før jeg læste Simon Lund og Ralf Christensens nye biografi, Dem jeg elsker, elsker jeg: Kim Schumachers mange liv. Jeg tænkte på ham en gang imellem, det er svært andet, når man er et lykkeligt amerikaniseret 80’er-barn, men det er altså først nu, efter hans mange liv er rullet ud, at det bliver tydeligt, hvor meget han faktisk mangler.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Wrrrrouv!!