Læsetid: 4 min.

En mastodont til ’Matador’

Christian Monggaard og Jacob Wendt Jensen har skrevet det ultimative bladreværk om ’Matador’, men bogen kunne med held være gået dybere ned i kritikken af seriens fremstilling af Provinsdanmark anno 1929-47
Bogen er et dobbeltspaltet monster med godbidder til både eksperter og lægfolk og er et overflødighedshorn af flotte fotos, affotograferede kilder og fyldt med grafiske lækkerier – her en skitse af kulissen af Algade i Korsbæk.

Bogen er et dobbeltspaltet monster med godbidder til både eksperter og lægfolk og er et overflødighedshorn af flotte fotos, affotograferede kilder og fyldt med grafiske lækkerier – her en skitse af kulissen af Algade i Korsbæk.

BOOK LAB

1. december 2020

Naturligvis skal Danmarks største tv-serie have en stor bog. Jacob Wendt Jensen og Informations egen Christian Monggaard har skrevet det nye standardværk om fænomenet Matador – tv-serien, der mere end 40 år efter premieren endnu er danskernes foretrukne danmarksfortælling om tiden fra Wall Street-krakket i 1929 over besættelsen til 1947.

Og stor, det er den. Bogen er et dobbeltspaltet monster af en coffee table-bog med et overflødighedshorn af flotte fotos, affotograferede kilder og fyldt med grafiske lækkerier, der kan foldes ud af bogen med blandt andet en flot tidslinje for kjolemode, der naturligvis afsluttes med Ellen Skjerns New Look-kjole fra Dior.

Christian Monggaard og Jacob Wendt Jensen: ’Matador’. BOOK LAB. 436 sider. 395 kroner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Ejvind Larsen
  • Carsten Søndergaard
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
  • Thomas Tanghus
Katrine Damm, Ejvind Larsen, Carsten Søndergaard, Eva Schwanenflügel, David Zennaro og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Apropos tv-serier. Hvad med at lave en serie der hedder Hærværk, baseret på Tom Kristensens roman af samme navn? Det kunne blive noget i stil med Babylon Berlin og være en slags optakt til Matador. Hvis projektet lykkes kunne man gå videre med en efterfølger til Matador, hvor det er de optimistiske og fremgangsrige halvtredsere der kommer under luppen. Kort sagt en slags opdateret Danmarkskrønike. Bare et forslag.

Flemming Berger, Ejvind Larsen og Hans Schjørmann anbefalede denne kommentar