Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

I WAP-stjernen Megan Thee Stallions rap er luder ikke et skældsord, men en kompliment

For rapperen Megan Thee Stallion – der netop er annonceret som et hovednavn på Roskilde Festival 2021 – skal den kvindelige sexlyst dyrkes offentligt, ligesom mandens fallos er blevet dyrket som et symbol på styrke i generationer. I denne afdeling af kvindekampen er hendes debutalbum, ’Good News’, i sandhed gode nyheder
Megan Thee Stallion optrådte ved American Music Awards i november.

Megan Thee Stallion optrådte ved American Music Awards i november.

AFP/Ritzau Scanpix

Kultur
3. december 2020

Spirit, hingsten fra Cimarron, kommer fra Arizona og er en uskyldig tegnefilmsfigur skabt af animationsselskabet DreamWorks. Hingsten Megan – Megan Thee Stallion – som kommer fra Texas, er en rapper, der har skabt sin egen, galoperende karriere som musiker. Og spørger man det konservative USA, er hun alt andet end uskyldsren. Så ud over deres vestamerikanske ophav har de to hingste umiddelbart intet tilfælles. Det skulle da lige være deres billedsmukke udseende og glødende vrede rettet mod hvide, konservative cowboys.

Megan Thee Stallion begyndte som eksperimenterende SoundCloud-rapper, men er i løbet af kort tid blevet superstjerne. Hun har høstet velfortjent opmærksomhed for at medvirke på soundtracks til kultfilmene Birds Of Prey og Queen & Slim og samarbejde med prominente popstjerner som Beyoncé og Cardi B. Nu runder hun et ekstra vildt år 2020 af med at gøre sin albumdebut, Good News.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Mange artikler om Megan i diverse medier. Hun er blevet lidt af en feminist-darling lader det til. Men af producerne på Good News kan jeg kun skimte én kvinde ud af 16? Teksterne er i øvrigt også overvejende skrevet af mænd. Der skal bare ikke meget til i dag for at blive hyldet som et fjerdebølge ikon. Hun er mere en performer end en kunstner, lidt ligesom Spears eller Minogue.