Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Mirakuløst: En julekalender, der kombinerer socialrealisme med juletidens mulige mirakel

DR har samlet et stjernehold til årets julekalender, der tegner til at blive en solidarisk og magisk fortælling om drengen Bjørn, der skal overleve svære betingelser og blive sig selv i et usandsynligt, skævt og knudret, men kærligt fællesskab
Bjørn (Silas Cornelius Van) og og Gro (Selma Sol í Dali) flytter sammen med deres far ind på loftet på Det Kongelige Teater, da de bliver smidt ud af deres lejlighed.

Bjørn (Silas Cornelius Van) og og Gro (Selma Sol í Dali) flytter sammen med deres far ind på loftet på Det Kongelige Teater, da de bliver smidt ud af deres lejlighed.

Snorre F. Ruhe

Kultur
1. december 2020

Niveauet i de danske julekalendere synes at blive højere og højere. Nogle gange bliver skaberne bag dog så optaget af at lave spændende drama for hele familien, at de glemmer, at det er jul. Men dette års julekalender på DR1 viser, at man kan kombinere socialrealismens svære relationer med juletidens mulige mirakel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anders Sørensen

Hvordan definerer man et julekalenderniveau? Hvornår er det højt?

Er det, når de voksnes voksne opfattelse af julekalender tilfredsstilles i en så tilpas grad, at julekalenderen ikke er infantil, men også, lissom, lærer poderne at begå sig i den voksne verden?

Det er vel lidt i modstrid med julekalenderens formål, som ikke synes at være de voksnes, men mere et frit nisseunivers.

Men nissernes univers skal altså også nu intellektualiseres, så børnene ikke kan have dette frirum.

Jeg synes den nye julekalender er givende, jeg tror Bjørn kommer igennem en dannelsesrejse som vi alle kan lærer af, jeg tror, at jeg vil ringe til min mor og spørge om vi ikke skal se næste afsnit sammen.

Frank Østergaard, Malan Helge, Bodil Bast og gregers hoff anbefalede denne kommentar
Frank Østergaard

Ser kalenderen hver dag sammen med min datter.
Og den bliver bedre for hver dag - og nu er det blevet den 15.