Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Nordmakedonsk komedie får en fin forsoningshistorie ud af sorg, smerte og fattigdom

Selv om alt umiddelbart er gråt i gråt i ’Secret Ingredient’, er denne månedens film i Cinemateket alligevel en ret opløftende komedie om bryske mænd, der finder hinanden efter en stor sorg. Ved hjælp af hashkager
Handlingen falder gråt i gråt og billedsiden følger med i ’Secret Ingredient’

Handlingen falder gråt i gråt og billedsiden følger med i ’Secret Ingredient’

Fragment Film

Kultur
13. november 2020

Sorg og smertelindring viser sig at være et helt fint afsæt for en let komedie som den nordmakedonske Secret Ingredient, der i november vises som månedens film i Cinemateket. Filmen handler om, hvordan det i sig selv ret store problem, at den 30-årige togmekaniker Vele (Blagoj Veselinov) ikke har råd til sin fars kræftmedicin, bliver begyndelsen på løsning af et endnu større problem. Nemlig at far og søn ikke har kunnet finde hinanden i sorgen, efter at Veles mor og storebror døde i en trafikulykke fem år tidligere. Det har Vele og faren, Sazdo (Anastas Tanovski), aldrig kunnet tale om.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her