Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Samias sjæl var syv år i helvede

Bogen om Samia er obligatorisk læsning for alle, som læser til og arbejder som pædagog, lærer, socialrådgiver, sygeplejerske og politibetjent. Foruden menige borgere, fordi den tjener almenvellet, vores sammenhængskraft
Samia er et opdigtet navn, for skulle hendes familie blive klar over, at hun fortæller sin beretning til hele Familien Danmark, vil de straffe hende yderligere med vold og udstødelse.

Samia er et opdigtet navn, for skulle hendes familie blive klar over, at hun fortæller sin beretning til hele Familien Danmark, vil de straffe hende yderligere med vold og udstødelse.

Kultur
27. november 2020

Syv års ulykke og et dysfunktionelt bureaukrati. Det kunne have været titlen på den dokumentariske beretning skrevet af de tre Information-journalister, Anton Geist, Lasse Skou Andersen og Sebastian Abrahamsen. Men tydeligt for bogens omdrejningspunkt hedder den Genopdragelsen, med en dobbelt betydning.

Den handler om den dansk-pakistanske »Samia«, en ung kvinde, som både har kæmpet mod sit pakistanske ophav – for retten til at identificere sig som en frigjort kvinde – og det danske system. Begge dele lige dysfunktionelle, fordi begge fortsat dehumaniserer hende.

Samia er et opdigtet navn, for skulle hendes familie blive klar over, at hun fortæller sin beretning til hele Familien Danmark, vil de straffe hende yderligere med vold og udstødelse. I værste fald kan de gøre alvor af truslerne, som har præget hendes liv. For Samia kaster skam over familien, når hun nægter at underlægge sig den patriarkalske kulturs dominans, som er styrket af islams påbud for kvinder og legitimeres med vold.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her