Læsetid: 5 min.

Man savner nysgerrighed i to nye DR2-programmers livtag med den såkaldte krænkelseskultur

DR2’s to nye satireprogrammer ’Signe Molde på udebane’ og ’Bruuns stue’ har så travlt med at blotlægge samtidens angivelige krænkelsesparathed, at der ikke er tid til at høre, hvad de medvirkende siger
Signe Molde leverer i sit nye show Signe Molde på udebane de 29 pinligste minutter, som denne anmelder har set på TV i år.

Signe Molde leverer i sit nye show Signe Molde på udebane de 29 pinligste minutter, som denne anmelder har set på TV i år.

DR/ Otto Frederik Schelin

27. november 2020

Den tidsånd, den tidsånd. Man ved snart ikke, hvad man må sige og gøre længere, og det, der var sjovt i går, er problematisk i dag og måske forbudt i morgen. Sådan opleves det i hvert fald af nogle, og når det gør det, er det i udgangspunktet en god idé at sende en komiker ud i verden for at se på, hvor sammenstødene finder sted.

Både de konkrete sammenstød, der sker mellem mennesker med forskellige syn på store spørgsmål, såsom hvad køn eller menneskeliv er, og de abstrakte sammenstød mellem forskellige hensyn eller logikker.

Det lyder jo grangiveligt som en opgave for Signe Molde. Men Signe Moldes tilbagevenden til det satiriske reportageformat, hun brillerede i i Det Nye Talkshow, før hun blev quizvært i Quizzen på DR2, har indtil videre givet anledning til de 29 pinligste sammenhængende minutter, jeg har set i fjernsynet i år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Per Klüver
  • Klaus Lundahl Engelholt
  • Thomas Tanghus
  • Troels Ken Pedersen
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Per Klüver, Klaus Lundahl Engelholt, Thomas Tanghus, Troels Ken Pedersen, Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg startede på at se den første udsendelse, men jeg nåede kun få minutter ind, før min utålmodighed bestemte, at livet er for kort til den slags. Tak for at give mig grundlag for at være glad for den beslutning.

Per Klüver, Troels Ken Pedersen, Katrine Damm, Klaus Lundahl Engelholt, Thomas Tanghus, ingemaje lange, Lisbet Møller, Eva Schwanenflügel og Anne Schøtt anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Programmet virker som en billig efterligning af Jan Gintbergs inkluderende rejser udi diverse udkanter.
Hér blev de interviewede selv publikum til standuppen, hvilket foranledigede megen selvironisk latter.

Det samme er bestemt ikke tilfældet i denne forhastede overhaling.

Per Klüver, Troels Ken Pedersen, Katrine Damm, David Zennaro, Klaus Lundahl Engelholt og ingemaje lange anbefalede denne kommentar
Jeppe Bundgaard

Der er generelt ikke megen selvironisk latter over gruppen af LGBTQ+ mennesker. Det er mere cancel culture, dobbeltmoral og fundamentalisme, der kendetegner den gruppe. Det er ikke den store refleksion, de er at hente dér. Det får Signe Moltke vist ret godt i programmet.

Det får mig til at tænke på første gang jeg så filmen, Ørkendronningen Priscilla, som er en australsk film med 3 transkvinder. Det kom en gang i 90'erne, og jeg så den sammen med min mor. Hun havde helt styr på lgbt-koderne og grinte sammen med os lgbt'ere, hvorimod de fleste andre heteroer ofte grinte på andre tidspunkter end os andre.

Når man er et undertrykt mindretal, så udvikler man helt specifikke måder at håndtere det på, og latter er en af måderne. Så som majoritetsperson skal man beslutte sig for, om man vil grine med eller af folk. Jan Gintberg er meget solidarisk med de mennesker, han besøger, hvorimod det virker som om Signe Molde griner af os.

Eva Schwanenflügel, Troels Ken Pedersen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Nå, så så jeg alligevel første afsnit. Og det, der springer mig i øjnene, er at hun ikke bliver klogere i den tid hun er sammen med folk. Det gør Jan Gintberg, og han tager folk alvorligt. Det gør hun ikke. Hun er kommet for at fortælle folk, at de bare skal tage sig sammen, så hun og andre ikke behøver gøre sig nogen anstrengelser. Tjah, tænk sig, at man kan få en hel tv-udsendelse til at gå med det.

I udsendelsen kommer hun også ind på konflikten mellem en gruppe af ældre lesbiske og en gruppe unge queer/transmennesker. Ingen af grupperne hører hjemme i LGBT Danmark, og det er derfor Susanne er så henholdende med at svare på spørgsmålene.

Troels Ken Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar