Læsetid: 6 min.

Er det Snøvsen eller en dildo? Maja Malou Lyse viser, hvor underlig sex egentlig er

Den unge kunstner og tv-vært Maja Malou Lyse har lagt krops- og performancekunsten bag sig for at kaste sig over skulptur. Men bare rolig, hendes soloudstilling på Brandts i Odense er lige så sexet, liderlig og skamløs som altid
I sin soloudstilling på Brandts kaster Maja Malou Lyse sig over skulpturer. Særlig fokus er på de remedier, kroppen kan bruge til nydelse.

I sin soloudstilling på Brandts kaster Maja Malou Lyse sig over skulpturer. Særlig fokus er på de remedier, kroppen kan bruge til nydelse.

Steffen Stamp

17. november 2020

Det giver følelsen af at bevæge sig mod klimaks, når man prustende og svedende tramper fire trapper op for at nå Maja Malou Lyses soloudstilling på Kunstmuseum Brandts i Odense.

Oppe under tagsprosserne træder man ind i et fuldstændig lyslilla, pastelmalet rum. Det er badet i bisexual lighting – pink, lilla og blå toner sammenblander kønsstereotyperne til en lyssætning, man svagt mindes fra dengang, man kunne gå på diskotek.

Så står man dér, indhyllet, og tænker på de mange kvindekroppe i kunsthistorien, man skulle igennem for at nå hertil.

Fra museets faste samling, hvor C.W. Eckersberg-malerier af nøgne kvinder med nutidens øjne leder tankerne hen på en klam stodder, der lurer ved dørsprækken. Til den udstilling med linoleumstryk af Dea Trier Mørch, hvor røvhuller, moderkager og presseveer giver kroppens realiteter plads på væggene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • David Zennaro
Alvin Jensen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu