Læsetid: 4 min.

Stjernespilleren Marcus Rashford starter bogklub

Den britiske fodboldspiller Marcus Rashford lancerer en bogklub rettet mod børn fra underklassen, mens franske forlæggere og forfattere sejler ned ad Seinen for at ’forsvare litteraturen. Det og meget mere i denne uges ’Bogkort’
Fodboldspilleren Marcus Rashford er måske den sidste skanse, inden England synker ned i total moralsk ruin, skriver Peter Adolphsen i ugens ’Bogkort’.

Fodboldspilleren Marcus Rashford er måske den sidste skanse, inden England synker ned i total moralsk ruin, skriver Peter Adolphsen i ugens ’Bogkort’.

Phil Noble

20. november 2020

Hver uge bringer forfatter Peter Adolphsen dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

FRANKRIG

Forfattere betaler boghandlerbøder

I Frankrig hærger corona (den snotbaron) igen og landet er under lockdown foreløbig frem til tidligst 1. december. Alle butikker og industrier, som ikke vurderes som ’essentielle’, er tvangslukkede. Herunder boghandlere.

Det har fået en række bestsellerforfattere, blandt andet Alexandre Jardin (der selv har mistet en nær slægtning til corona (det pikhoved)) og Didier van Cauwelaert, til at love, at de betaler bøden for enhver boghandler, der trodser regeringens forbud.

Og litteraturkritikeren Francois Busnel har lanceret en underskriftsindsamling mod vurderingen af boghandlere som ’ikke-essentielle’. Og i sidste uge sejlede en gruppe forfattere og forlæggere ned ad Seinen for at ’forsvare litteraturen’. Politiet bordede fartøjet og beordrede de ombordværende til at forføje sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Per Klüver
Per Klüver anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu