Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Teatret Svalegangens historiske drama spejler nutidens terrorvoldshandlinger

’En plads i solen’ er ny dramatik om en aarhusianer, der under Anden Verdenskrig gjorde tyskernes beskidte arbejde med kontrasabotage og likvideringer af sine landsmænd. Men det er også et portræt af en ekstremist, der kunne have levet i dag
I 1947 blev den aarhusianske massemorder Kaj Henning Bothildsen Nielsen henrettet – dømt for drab på 57 mennesker under besættelsen.

I 1947 blev den aarhusianske massemorder Kaj Henning Bothildsen Nielsen henrettet – dømt for drab på 57 mennesker under besættelsen.

Peter Schultz

Kultur
4. november 2020

»I morgen, når du vågner, vil du opdage, at du er præcis ligesom mig,« siger skuespiller Kristoffer Helmuth tørt til Jesper Hyldegaard, der som fængselsbetjent er kommet for at fortælle, at hans henrettelse er nært forestående.

Helmuth spiller rollen som den aarhusianske massemorder Kaj Henning Bothildsen Nielsen, der blev henrettet i 1947 – dømt for drab på 57 mennesker under besættelsen. I Julie Maj Jakobsens dramatik i forestillingen En plads i solen på teatret Svalegangen fortælles historien om Kajs udvikling fra ung, nygift idealist til skruppelløs morder og landsforræder med fragmenterede nedslag i de mest betydningsdannende episoder fra hans virke.

Selv om Kaj selv mener, at han ikke er anderledes end alle andre, så tegner forestillingen et andet billede.

»En lille, rødhåret mand« med et »dårligt tandsæt«, der er vokset op uden venner og blot drømmer om at træde frem fra skyggerne og få »en plads i solen«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her