Læsetid: 4 min.

For to år siden skrev Alberte Winding sine barndomserindringer, nu skriver hun dem som roman

’Småt brændbart’ er en på én gang ligefrem og raffineret roman og helt ubesværet i sin beskrivelse af knudrede og modsætningsfyldte følelser
Hovedtemaet i Alberte Windings nye roman er behovet for at blive elsket, som altid kun indfries temporært.

Hovedtemaet i Alberte Windings nye roman er behovet for at blive elsket, som altid kun indfries temporært.

GREGERS TYCHO

6. november 2020

Alberte Windings nye bog, Småt brændbart, ligger i forlængelse af erindringsbogen, Kastevind. erindringsglimt fra en barndom fra 2018. Der er endda overlap, idet Kastevind, ligesom i Småt brændbart, både skildrer fortællerens og hendes kusines ophold som au pair-piger på Martha’s Vineyard, en amerikansk ø ud for Massachusetts’ kyst, og hendes mors død, mens hun var barn. Scenen, hvor faren fortæller hende, at moren er død, citeres ordret i begge bøger.

Så man læser troskyldigt Småt brændbart som en fortsættelse af Kastevind, indtil man på side 130 læser, at jeg-fortællerens amerikanske kæreste kalder hende Solveig. Så opdager man, at der står erindringsroman på omslaget. De to bøger er altså tænkt i to forskellige genrer. Kan det så være tilfældigt, at der lige efter står, at kæresten udtaler hendes navn forkert?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu