Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Udstillingen ’Heksejagt’ på Charlottenborg passer næsten for godt til tiden

Heksen som forkætret outsider, som offer, som shamanistisk bindeled til naturen eller som udøver af rituel magi? Charlottenborgs udstilling ’Heksejagt’ fremstiller heksen som alt muligt, og det efterlader vores udsendte forfatter Harald Voetmann forbeholden trods ellers spændende værker
’Heksejagt’ på Charlottenborg består af vidt forskellige værker af 18 nyere, internationale kunstnere, knyttet sammen med lidt formidling om de historiske hekseforfølgelser. Enkelte af værkerne forholder sig direkte til det historiske, men størstedelen bruger heksejagten som metafor eller forholder sig mere til heksen som figur. Her er det Sandra Mujingas ’Amnesia? Amnesia?’.

’Heksejagt’ på Charlottenborg består af vidt forskellige værker af 18 nyere, internationale kunstnere, knyttet sammen med lidt formidling om de historiske hekseforfølgelser. Enkelte af værkerne forholder sig direkte til det historiske, men størstedelen bruger heksejagten som metafor eller forholder sig mere til heksen som figur. Her er det Sandra Mujingas ’Amnesia? Amnesia?’.

David Stjernholm

Kultur
20. november 2020

2020 virker styret af kakodæmoniske kræfter, som de gamle heksejægere ville have kaldt det. Man smider en flagermus og et skældyr i kedlen, rører rundt og simsalabim, hele kloden er smurt ind i usynlig gift, magiske barrierer skyder op mellem folk, alle går rundt med talismaniske bind om munden og smører hænderne i en ondtafværgende salve. Befolkningen påskrives ritualer, natten er stille og mørk, og slimhinder fra en mink har lige gjort troldbryggen kraftigere.

Mange af værkerne på Charlottenborgs aktuelle Heksejagt-udstilling passer til den stemning. Sandra Mujingas Ghosting er en uformelig blodrød skulptur af teltdug, der hænger ned fra loftet. Monstrøs, uaflæselig, muligvis ildevarslende. En giftgople eller et udkrænget organ? Hvad Mujingas intention end har været, gav den i et øjeblik mening for mundbindssvøbte mig som billede på tiden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kristine Siegel

Jeg er her udelukkende for at bede Information om at få Harald Voetmann til at anmelde så meget som manden menneskeligt kan overskue. Tak.