Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Violinsolisten var som en fleuretfægter

Den tyske violinist Isabelle Faust var den store oplevelse i DR’s Torsdagskoncert. Hendes tolkning af Mendelssohns ’Violinkoncert’ kom som den pureste musik fra kilden, mens Fabio Luisi og DR SymfoniOrkestret demonstrerede et beundringsværdigt sammenspil i Richard Strauss’ monumentale alpevandring
Fabio Luisi var på stikkerne for at give gensvar på, hvad der kom fra den tyske violinist Isabelle Faust, gang på gang resulterede det i sublime konversationer, som i førstesatsens lyriske sidetema eller den langsomme sats’ hemmelighedsfulde sangbarhed.

Fabio Luisi var på stikkerne for at give gensvar på, hvad der kom fra den tyske violinist Isabelle Faust, gang på gang resulterede det i sublime konversationer, som i førstesatsens lyriske sidetema eller den langsomme sats’ hemmelighedsfulde sangbarhed.

Kultur
10. november 2020

DR SymfoniOrkestret holder fanen højt under efterårets pandemiske tristesse. På afbud blev en torsdagskoncert overtaget af den israelske dirigent Lahav Shani, som hører til de mest ombejlede internationalt for øjeblikket. Han stod for en magnifik koncert. Og mere opsigtsvækkende: nogle af tidens største violinister har afløst hinanden i Koncerthuset. Tyske Frank Peter Zimmermann i Alban Bergs violinkoncert, græske Leonidas Kavakos i Beethovens, og endelig tyske Isabelle Faust i Mendelssohns.

Det er imponerende at konstatere i en tid, hvor koncertplanlægning mange steder er svært eroderet, at det er lykkedes at fastholde et så stærkt internationalt image i DR-byen. Når det er sagt, har sidste uge også bragt den triste meddelelse om Det Kongelige Teaters musikchef, Alexander Vedernikovs, dødsfald som følge af COVID-19. Russeren var en gave til dansk musikliv, sådan som han satte sig igennem med superbt musikalsk lederskab i Odense og i København. Han vil blive stærkt savnet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er altid udelt fornøjelse at læse Valdemar Lønsteds anmeldelser - dyb indsigt og fantastisk formidling

Woaw - hvilken utrolig velformuleret anmeldelse og hvilken lyst jeg får til selv at have været publikum til den koncert!

Der er så mange rigdomme gemt i den klassiske musik.

Forhåbentlig er det muligt at se denne fantasiske koncert på dr.dk