Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Disney rammer plet med genindspilningen af deres egen ’Mulan’

Med den nye liveaction-udgave af deres egen animerede ’Mulan’ lykkes det endelig Disney at genfortolke velkendt materiale på en tilfredsstillende måde og samtidig tilføje det noget nyt
Mulan (Yifei Liu) må kæmpe ikke bare for sit land, men for at være den, hun har lyst til i Disney-filmen ’Mulan’

Mulan (Yifei Liu) må kæmpe ikke bare for sit land, men for at være den, hun har lyst til i Disney-filmen ’Mulan’

Disney

Kultur
5. december 2020

Handlingen i Niki Caros Mulan er stort set den samme som i den animerede Disney-’klassiker’ fra 1998, som den er baseret på. Alligevel fungerer den nye film lige så godt som den første – blot er fokus en smule anderledes, og det centrale tema tages trods alt mere alvorligt.

I forvejen var den første Mulan usædvanlig på den måde, at den med udgangspunkt i et gammelt sagn handlede om en pige, ung kvinde, titlens Mulan, som i det gamle Kina ikke vil finde sig i at indtage kvindens forventede, passive rolle som trofast hustru til en mægtig mand, men i stedet overtager sin fars plads i kejserens hær, da hunnerne forcerer den store mur og angriber riget i midten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

På en “tilfredsstillende måde”? Uha det lyder some en woke-lækkerbisken uden lige og den holder jeg mig lige fra.

Allan S. K. Frederiksen

Filmen bør boykottes da den er optaget i Xinjiang provinsen og Disney har haft et så nært samarbejde med regeringen, at de valgte at takke dem i krediteringerne. Det på trods af at det er samme myndigheder som driver fangelejrene for Uighurene, hvor der udøves tortur og organhøst.