Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

George Clooneys ’The Midnight Sky’ handler om at finde sig selv midt i katastrofen

En dedikeret videnskabsmand genfinder sig selv i det ambitiøse science fiction-drama på Netflix, ’The Midnight Sky’, som George Clooney både har instrueret og spiller hovedrollen i – og som understreger, at han har brug for at meddele sig
Videnskabsmanden Augustine (George Clooney) får i sin ensomhed selskab af pigen Iris, og sammen forsøger de at kontakte rumskibet Æter, der er på vej tilbage til en ødelagt jord i fremtidsdramaet ’The Midnight Sky’.

Videnskabsmanden Augustine (George Clooney) får i sin ensomhed selskab af pigen Iris, og sammen forsøger de at kontakte rumskibet Æter, der er på vej tilbage til en ødelagt jord i fremtidsdramaet ’The Midnight Sky’.

Philippe Antonello/Netflix

Kultur
23. december 2020

Den midaldrende videnskabsmand Augustine Lofthouse (George Clooney) er det sidste menneske tilbage på jorden. Han har valgt at blive alene tilbage på en forskningsstation ved polarcirklen, og det har beskyttet ham mod den forgiftede luft, der har spredt sig overalt på jorden og slået noget nær resten af menneskeheden ihjel. Augustine er syg – han skal hele tiden have renset sit blod i en dialysemaskine – men han har stadig en sidste mission.

Ude i rummet, på vej mod jorden, befinder sig et rumskib, Æter, med fem mennesker ombord. De har været på en rekognosceringstur til en af Jupiters hidtil skjulte måner for at undersøge, om den kan koloniseres og dermed blive et nyt hjem for Jordens befolkning nu, hvor Jorden er på vej til at blive smadret. Det kan den, og besætningen på Æter ser efter flere års rejse frem til at komme hjem og dele det glædelige budskab. Der er dog det problem, at de ikke længere er i stand til at kommunikere med jorden. De får intet svar, når de kalder, og det har de ikke fået i et par uger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Det er en på mange måder rørende film, og så er den smukt iscenesat og fotograferet, og man er ikke i tvivl om, at Clooney har brug for at meddele sig til verden. The Midnight Sky er dog også lovlig lang og langsommelig, og den har svært ved at finde balancen mellem Augustine og Iris på jorden og så besætningen ombord på Æter. Clooney vil gerne have, at vi lærer dem alle at kende, og det gør fortællingen en smule diffus. Alligevel lykkes det ham at overraske publikum – i hvert fald mig – og til sidst samle trådene på en fascinerende, tilfredsstillende og vel også håbefuld måde
Okay. Jeg har lige set filmen - og det var dog en omgang forudsigeligt, langtrukkent, utroværdigt hollywood-møg i mine øjne. Den enste årsag til at jeg holdt ud i hele 1½ timer var, at min kæreste havde scoret fjernbetjeningen og mine biblioteksbøger forlængs er læst og klar til aflevering.
Da jeg ca 3 kvarter inde i filmen fik en ulidelig trang til at skråle "somewhere åver the raaainbow" var det tid at hælde et ekstra og overskudsagtigt (stort) glas vin op.

Akkeja. Det bliver nok Gustav Wied, som endnu engang må agere redningsplanke før sovetid.

Synd du har spildt din tid på den måde Lise Lotte. Det er da også for galt når du sådan havde glædet dig til lidt action. Og så endda sammen med din kæreste.

Ak ak

Lise Lotte Rahbek

Søren Fosberg
Nemlig. Det er alt for galt og vil sikkert blive skrevet ind i historiebøgerne som mega nederen.