Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Humor, råt kød og kærlighed til himlen: Her er 2020’s bedste kunstnerbøger

Himmel, humor og sanselighed er nogle af de genkommende elementer ved årets ti bedste kunstnerbøger. Forestillingens evne aktiveres også i flere bøger, der tilmed er sjove
Nanna Debois Buhls bog ’Cloud Behavior’ rummer mest af alt billeder af himlen, eller rettere, af skyer, men der er også adskillige tekster i, der både poetisk og videnskabeligt spekulerer over skyernes betydning.

Nanna Debois Buhls bog ’Cloud Behavior’ rummer mest af alt billeder af himlen, eller rettere, af skyer, men der er også adskillige tekster i, der både poetisk og videnskabeligt spekulerer over skyernes betydning.

Foto: Alexis Mark/Nanna Debois Buhl ’Cloud Behavior’/Humboldt Books & Laboratoriet for æstetik og økologi.

Kultur
18. december 2020

Det er måske slet ikke så mærkeligt, at hele to bøger i årets nøje udvalgte bunke af kunstnerbøger handler om himlen. For er der noget, vi i år har kunnet samles om, på god afstand af hinanden, så er det naturen omkring os, himlen over os. En anden mere atypisk tendens i år er sjove bøger. Ud over Pist Protta, der altid er humoristisk, så er der op til flere bøger i bunken i år, der får latteren frem.

Måske er humor i virkeligheden det allermest afvæbnende middel til at komme igennem svære tider, ligesom evnen til at drømme er det, som også stimuleres i flere af de udvalgte bøger.

Vi begynder med naturen.

Den blå himmel

Min private himmel er lavet af den altid bog-eksperimenterende Kamilla Jørgensen, der har udgivet en bog formet som et farvekatalog fra farvehandlen. Kun med nuancer af blå. I en lille tekst forklarer hun, hvordan hun fra sin sygeseng igennem en måned studerede himlens farver og formationer og kun gad at læse »himmelbogen«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her