Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Kevin Morby har poleret den ellers klædeligt ubehandlede overflade af sin musik

I midtvestens prærielandskab dyrker Kevin Morby nærhedssøgende guitarrundgange og outdoorlyrik. Men ud fra hans seneste album, ’Sundowner’, må man konstatere, at den musik, han har skrevet under ophold i amerikanske storbyer, er hans mest spændende
Kevin Morby – her på Roskilde Festival i 2017.

Kevin Morby – her på Roskilde Festival i 2017.

Torben Christensen

Kultur
7. december 2020

En sundowner er en person, der føler melankolien vokse i sig, efterhånden som solen går ned. Dette oplyser Kevin Morby i pressemeddelelsen til sit nye album, der ganske enkelt bærer titlen Sundowner.

Albummet er den sjette soloudgivelse på bare syv år fra den amerikanske singer-songwriter. Det er skabt på baggrund af en række optagelser fra en afsides beliggende hytte i staten Kansas, hvor Morby opholdt sig i en længere periode i 2017.

Fjernt fra storbyen, og i centrum af den midtvestlige kultur, han er vokset op med, har Kevin Morby haft mulighed for at dyrke nærhedssøgende guitarrundgange og outdoorlyrik. Sundowner er et klassisk, intimt lejrbålsalbum, der maner til ro og vegetativt samvær. Men albummet mangler noget af den musikalske patina, som har ligget så fint over hans tidligere udgivelser.

Ubesværet fællessang

Den lavmælte stemmeføring og de rolige, harmoniske guitarakkorder gør Sundowner perfekt egnet til at høre netop omkring solnedgang, når man har brug for at falde til ro. Og på den måde er albummet klassisk Kevin Morby.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her