Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Liturgys metalopera er et fascinerende bæst

Wagnerske ambitioner, black metal, esoterisk filosofi og transaktivisme. Liturgys nye operaeksperiment er en stor mundfuld, men for det meste bærer eksperimentet frugt
Kultur
11. december 2020
Hunter Hunt-Hendrix er hovedarkitekten bag Liturgy og den nye udgivelse ’Origin of the Alimonies’.

Hunter Hunt-Hendrix er hovedarkitekten bag Liturgy og den nye udgivelse ’Origin of the Alimonies’.

Liturgy

Hvis man i denne tid savner personer, der taler kunsten op, kan man med fordel kigge i retning af Hunter Hunt-Hendrix, arkitekten bag Brooklyn-bandet Liturgy. Her er kunst ikke et interessant krydderi på tilværelsen, snarere smelter kunst, filosofi og levet liv sammen i én treenighed. Det er en radikal indstilling, som kan forekomme fremmedartet i vor tid, men som har sine historiske forgængere – ikke mindst i den tyske komponist Richard Wagner og hans forestilling om et Gesamtkunstwerk; et totalværk forløst af et kunstnerisk geni. Wagners begreb er da også en eksplicit reference for Liturgys nye metalopera, Origin of the Alimonies.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her