Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Michael Jeppesen og Rasmus Ugilt er gangstere fra aftenlandet

Michael Jeppesen og Rasmus Ugilt formår at læse Bibelen på en anderledes måde end litteraterne og teologerne. De gør det godt. De har humor. Bogen er morsom og aldrig pinlig. Renset for patos
Det er helt luthersk at gøre, som Jeppesen og Ugilt gør, for Luther smed også alle kommentarer væk og begyndte forfra. Jeppesen og Ugilt læser også Bibelen helt og aldeles ahistorisk.

Det er helt luthersk at gøre, som Jeppesen og Ugilt gør, for Luther smed også alle kommentarer væk og begyndte forfra. Jeppesen og Ugilt læser også Bibelen helt og aldeles ahistorisk.

Jakob Dall

Kultur
18. december 2020

Journalisten Michael Jeppesen har sammen med filosoffen Rasmus Ugilt skrevet en bog om Gud, som er den Gud, der er hovedperson i Bibelen.

Temaet findes i titlen: For han ved ikke hvad han gør, og ’han’ er Gud, for Jeppesen og Ugilt ved, at han ikke ved, hvad han gør. De er dog så meget med på noderne, at de kalder Gud en »karakter«, og de mener tillige, at Gud kalder sig selv Gud i Bibelen, og det gør han måske nok. De skriver Gud med stort, men ikke Ham. De fortæller om deres oplevelser med Jeppesens Bibelskole, der er grundlag for bogen, og som de havde i radioen. De fortæller, at de, der ikke tror på Gud, helst ikke vil tale om ham på den måde, som de gør. Det viser sig efterhånden, at de forsvarer både Gud og Bibel mod religionens foragtere blandt de dannede radiolyttere.

De læser Bibelen som litteratur. Der er ikke noget nyt i at læse Bibelen som fortælling eller litteratur, men Jeppesen og Ugilt formår at læse på en ny eller i al fald en anderledes måde end litteraterne og teologerne. De gør det godt. De har humor. Bogen er morsom og aldrig pinlig. Renset for patos.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Morten Lund

Fint skriv, næpp e nemt. Ok