Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Den nye ’The Godfather III’ er et skoleeksempel på, hvor meget man kan opnå med ganske lidt

’The Godfather Part III’ blev ikke helt, som Francis Ford Coppola – eller anmelderne og publikum – havde ønsket sig. Nu, 30 år senere, leverer han en ny og bedre version af filmen
Med den nye version af ’The Godfather III’ bliver der sat et mere velformet og vægtigt punktum for historien om familien Corleone.

Med den nye version af ’The Godfather III’ bliver der sat et mere velformet og vægtigt punktum for historien om familien Corleone.

IMAGO STOCK&PEOPLE/Scanpix

Kultur
12. december 2020

Det var mange, som syntes – og sikkert stadig synes – at Francis Ford Coppola burde have ladet være med at lave The Godfather Part III (1990). At han skulle have ladet sin episke saga om mafiafamilien Corleone slutte med The Godfather Part II (1974) og scenen, hvor familiens overhoved, Michael Corleone (Al Pacino), sidder helt alene i sit store hus og kigger ud over Lake Tahoe.

Gennem to film, der spænder over flere generationer, har man fulgt først hans far, Vito Corleones (Robert De Niro som den unge Vito, Marlon Brandon som den gamle), vej fra fattig, siciliansk immigrant til toppen af den kriminelle underverden i New York, og siden Michaels fortsættelse af sin fars værk og forsøget på at gøre familiens mange forretninger lovlige.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her