Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Pladeselskabet Escho fylder 15 – og er stadig ungdommeligt i krop og kranie

Det københavnske pladeselskab Escho er blevet samlingssted for desertører fra konsensuskulturen og veteraner i permanent forandring. Det fylder 15 år i disse dage og fejrer det med 30 nye numre fra deres livsalige hob af kunstnere
Kultur
18. december 2020
KH Maries noget nær perfekte popværk ’intet er nok’ er udkommet hos Escho i år.

KH Maries noget nær perfekte popværk ’intet er nok’ er udkommet hos Escho i år.

Alva Le Febvre

Forestil dig, at du står foran en jungle. Du kan ikke engang finde indgangen og ved ikke, hvor du skal gå hen. Fortvivl ej for du har en rejsefører med, en pålidelig og seriøs rejsefører, der tager dig ved hånden. Finder en sti, hvor der ikke var nogen. Viser dig junglens undere, de unge frugter, du kan plukke fra blomstrende træer. Udpeger rovdyr i fri fart efter deres bytte. Leder dig uden om sumpe og kviksand. Fører dig frem til tårnende ærværdige oldtræer, du kan kramme.

Junglen i den her metafor er dansk musik, også her i dette grå smørhul en frodig underskov at fare vild i. Og guiden er det lille københavnske pladeselskab med den store effekt, Escho, der i disse dage fylder 15.

Øjeblikke af umiddelbarhed

Det er værd at fejre. For det er et selskab med et dybt personligt temperament, et tværgenerationelt overblik og et blik for de sære eksistenser, men også for en ny tids lyd. Både bidsk krævende, men med tiden også bedårende sansepoppet.

Fejringen står Escho også selv for med antologien Burgers For My New Life, hvor en række af selskabets kunstnere begår nye kompositioner, kortslutninger og benspænd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her