Anmeldelse
Læsetid: 8 min.

Publikum blev ramt af et anfald af livsglæde, da Steffen Brandt og hans TV-2 gæstede Vega

TV-2 er fyldt 40 år, og i coronaens tegn fejrede de det lørdag aften med en siddekoncert, der revsede Johannes V. Jensen og Kierkegaard og viste os, hvordan man ældes med – men også uden – ynde
Steffen Brandt og hans medsanger Anne Hjort betjener sig – udover akustisk guitar, ukulele, mundharmonika – af dét instrument, vi alle har, stemmen inde i vores akustiske kroppe. De synger duet langt det meste af koncerten, ikke altid lige lydefrit, men også med nye harmoniske nuancer i arvegodset.

Steffen Brandt og hans medsanger Anne Hjort betjener sig – udover akustisk guitar, ukulele, mundharmonika – af dét instrument, vi alle har, stemmen inde i vores akustiske kroppe. De synger duet langt det meste af koncerten, ikke altid lige lydefrit, men også med nye harmoniske nuancer i arvegodset.

Nikolaj Bransholm/Gonzales Photo

Kultur
6. december 2020

Vi bliver vel alle mindre elektriske med alderen. Langsomt daler spændingen i vores kroppe, og til sidst trækker vi stikket helt.

Det giver således mening at fejre sin aldrende status som Danmarks kedeligste – og dog så lunt geniale – orkester med en unplugged-turné.

TV-2 har nu eksisteret i 40 år, og det skal fejres. Med måde. Og der giver en akustisk turné naturligvis maksimal mening, gearet som det strømløse format er til corona-situationens krav om sitdown-selvbeherskelse, mundbinds-singalong og stolesæde-boogie.

Holdt sammen af tape

Ok, det er så ikke et heeelt akustisk sæt, vi kommer til at opleve i et udsolgt – men i sagens natur ikke propfyldt – Store Vega i hovedstaden. Der er strøm til de elektroniske trommer, Sven Gaul spiller. George Olesens elbas er også hooket i en forstærker, og det samme gælder Hans Erik Lerchenfelds elguitar. Den indhyrede keyboard-betvinger Peter Dencker ville heller ikke have givet en muselyd fra sig uden et strømudtag i Vegas smukke mahognivægge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvor er Johannes V Jensen citatet fra?

»Hun kendte ikke sit sted i hjertets egen lov. Hun vidste ikke, hun havde trodset og altid ville trodse et helt liv igennem udover enhver lykke og rimelighed. Hun tænkte ikke over, at mennesket kun levede én gang. Hun tænkte ikke videre klart og forstod ingenting.«

Finn Årup Nielsen

Ud over at være en besynderlig fejlcitering af ’Cecil’ fra Himmerlandsfolk fra 1898 er det også en fejllæsning. Historien fortæller om en kvinde der altså ikke er "en af de kvinder, der udlevede deres drømme". Snarere udlever hun sit mareridt ved at gifte sig med en drukkenbolt. Det gør hun i trods over et fejltrin fra sin elskedes side.

Fed anmeldelse :-)

Tak for afklaringen vedr Johannes V Jensen. Jo virkelig to forskellige måder at læse den samme historie på.

En rigtig Århus-historie, at et så kedeligt og forudsigeligt band, kan holde så længe. Verden er sq underlig, hvis det er det her, folk vil ha'