Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Søren Kragh-Jacobsens ’Lille sommerfugl’ skildrer en genkendelig verden nænsomt og humoristisk

Der løber en rød tråd af medmenneskelighed gennem alle Søren Kragh-Jacobsens film, fra ’Vil du se min smukke navle’ og ’Gummi-Tarzan’ til ’Mifunes sidste sang’ og ’Skagerrak’. En oprigtig interesse for de mennesker, hvis rodede liv han portrætterer. Således også i hans nye film, ’Lille sommerfugl’
Ernst (Jesper Christensen) og Louise (Karen-Lise Mynster) fejrer guldbryllup i forsamlingshuset, og skeletterne vælter ud af skabene i Søren Kragh-Jacobsens ’Lille sommerfugl’.

Ernst (Jesper Christensen) og Louise (Karen-Lise Mynster) fejrer guldbryllup i forsamlingshuset, og skeletterne vælter ud af skabene i Søren Kragh-Jacobsens ’Lille sommerfugl’.

Rolf Konow

Kultur
4. december 2020

Søren Kragh-Jacobsen kan godt lide at lave film, der er funderet i virkeligheden, men alligevel er vilde. Han kan godt lide at fortælle eventyr og historier, der pludselig bevæger sig i en anden retning end forventet. Og så kan han godt lide, at personerne står i et dilemma, som de får løst, og som flytter dem et andet sted hen end der, hvor de stod til at begynde med.

Og det har den 73-årige filmskaber så gjort gennem sin mere end 40 år lange karriere, der begyndte på tv, og nu er resulteret i hans 12. spillefilm, Lille sommerfugl. Undervejs har han udgivet flere populære plader med egen popmusik – han har også været med til at skrive musiknumrene til den nye film – og instrueret en hulens bunke tv, først for børn og unge, siden også for voksne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

ja, og så behøver man ikke gå i biografen for at se dén. Tak for pengene sparet, Monggaard. (Måske ikke alle, der ser film alene af dramatisk princip - nogle vil gerne vide meget lidt og have alt til gode til mørket).