Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Bidens indsættelse undveg reglen om, at man ikke kan dække over splid med en kulørt fest

I en verden, der virker lidt ekstra skør for tiden, viste det sig at være det helt rigtige valg at skrue op for alting (Patos! Kulør! Opbyggelige budskaber om fred og forsoning!) til onsdagens indsættelsesceremoni for Joe Biden og Kamala Harris
I en verden, der virker lidt ekstra skør for tiden, viste det sig at være det helt rigtige valg at skrue op for alting (Patos! Kulør! Opbyggelige budskaber om fred og forsoning!) til onsdagens indsættelsesceremoni for Joe Biden og Kamala Harris

Dalva Skov

Kultur
22. januar 2021

Som hovedregel er det et dårligt udgangspunkt for en fest, hvis dens sande formål er at dække over dyb splid og dårlig stemning. Det kan så hurtigt blive forceret og anspændt. Onsdagens indsættelsesceremoni for USA’s 46. præsident, Joe Biden, var en historisk undtagelse fra denne regel, en rørende og vidunderligt kulørt forsoningsfest, hvor intet skulle mangle, og alle chancer for at fejre det p.t. ekstremt udfordrede nationale sammenhold blev udnyttet.

Man nåede nærmest ikke at registrere det dystre i, at det pompøst anlagte offentlige område, som den fornemme ceremoni og den efterfølgende parade fandt sted på, var tømt for almindelige mennesker. Som så meget andet for tiden var alle indsættelsesritualerne planlagt som primært virtuelle begivenheder.

Og som sådan var der tale om fremragende, velproduceret og gåsehudsfremkaldende fjernsyn med Joe Biden som et mildt og alfaderligt midtpunkt og en vicepræsident, hvis klædelige stolthed strålede ud af øjnene over det mundbind, hun som alle andre havde på langt det meste af tiden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Thomas Tanghus

Garth Brooks egner sig ikke rigtigt til store, svulmende sange, som Amazing Grace, men passer bedre til syng-med-sange som Friends In Low places. Fint at vælge ham, som mange redneck-hillbilly-MAGA typer også lytter til. Iingen fordomme her ;)
Han havde vist ikke læst memoet om ikke at kramme og give hånd.