Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

I coronalukkede Faaborg og omegn dukker H.C. Andersen pludselig op og forelsker sig

Hvad skal en teaterelsker tage sig til, når dørene til teatrene er lukkede? Et godt bud er en audiowalk som BaggårdTeatrets ’Under isen’, der tager lytteren med på en historisk tur gennem Faaborg og det foranderlige, kuperede landskab uden for byen
Under isen, der er skrevet af Jannie Schjødt Kold, inviterer lytteren (her i form af anmelder Trine Wøldiche) med på en syv kilometer lang rute fra havnen i Faaborg gennem byens gader og videre nordpå forbi sø og gennem skov, hvor landskabet er formet af istidens vældige naturkræfter.

Under isen, der er skrevet af Jannie Schjødt Kold, inviterer lytteren (her i form af anmelder Trine Wøldiche) med på en syv kilometer lang rute fra havnen i Faaborg gennem byens gader og videre nordpå forbi sø og gennem skov, hvor landskabet er formet af istidens vældige naturkræfter.

Trine Wøldiche

Kultur
13. januar 2021

Tænk, hvis man kunne opleve fortiden i stedet for kun at læse om den i historiebøgerne.

Det kan man – næsten – med BaggårdTeatrets stedsspecifikke lydfortælling Under isen, der er skrevet af Jannie Schjødt Kold. Her inviteres lytteren til at gå en syv kilometer lang rute fra havnen i Faaborg gennem byens gader og videre nordpå forbi sø og gennem skov, hvor landskabet er formet af istidens vældige naturkræfter.

Konceptet er det samme som forgængeren Sundets stilhed, der sender lytteren gennem Svendborg. Eller som i Aarhus Teaters podwalk Jeg er her!, hvor man med stemmer fra byens hjemløse i ørene kommer på tur gennem Aarhus.

På turen guides lytteren gennem ruten af små pile på lyserøde skilte og af skuespiller Sofie Torp, der i rollen som arkæologen Sofie fortæller om landskabet og de mennesker, der har boet i det.

»I gamle dage, dér hvor vi skal hen,« siger hun indledningsvis og beskriver byen, som den så ud i 1800-tallet, da købmanden Voigt og hans familie boede her. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her