Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Glæden ved gammelt ragelse blusser op, når man ser DR’s ’Skattejagt på museet’

Professionelle sludrechatoller får i DR-programmet ’Skattejagt på museet’ lov til at udforske danske museers magasiner og lave en lille udstilling. Fascinationen af genstandene og deres historier smitter, og man bliver næsten misundelig på deltagerne, der har fået så sjov en opgave
»Jeg er glad for, at programmet eksisterer, men ked af, at det ikke er mig, der medvirker i det og får lov at iføre mig hvide handsker og rode rundt i alt det dejlige, gamle ragelse, der findes derude.« skriver anmelder Lone Nikolajsen.

»Jeg er glad for, at programmet eksisterer, men ked af, at det ikke er mig, der medvirker i det og får lov at iføre mig hvide handsker og rode rundt i alt det dejlige, gamle ragelse, der findes derude.« skriver anmelder Lone Nikolajsen.

Claus Rosenløv

Kultur
15. januar 2021

Misundelse plejer ikke at være en særlig dominerende følelse, når jeg ser historieprogrammer. Jeg var for eksempel fint tilfreds med ikke at skulle gætte med for rullende kamera i Historiequizzen på DRK, hvor Adrian Hughes i hvert afsnit tog to eksperter med til et nyt sted af stor historisk betydning og lod dem demonstrere deres fine viden om danmarkshistorien. Det nød jeg at lytte til, mens jeg i al fredsommelighed overvejede, om man en dag skulle tage på udflugt til det museum eller den bygning, de nu besøgte.

Med Skattejagt på museet har jeg det anderledes. Her skal et nyt makkerpar i hvert af de fire afsnit gå på opdagelse i et museums magasiner og finde inspiration og genstande til en lille udstilling, de så laver til sidst. Jeg er glad for, at programmet eksisterer, men ked af, at det ikke er mig, der medvirker i det og får lov at iføre mig hvide handsker og rode rundt i alt det dejlige, gamle ragelse, der findes derude.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Saugmann

Sikkert cool ide men..Mhs til de deltagende..Romer; Brdr Lund Madsen, Frederik Cilius og hella joof.. Så skulle man egentlig tro at DR har verdens tyndeste tlf bog...

Søren Bendixen, Liselotte Paulsen, Tino Rozzo, merete hørding, Ruth Sørensen, Steffen Gliese og Daniel Joelsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Langsomt er DR ved igen at blive en original formidler af viden, kundskaber og almennyttige aktiviteter i det danske samfund - og at komme væk fra konkurrencen for i stedet opbyggeligt at satse på samarbejdet. - Intet er mere interessant end at følge arbejdsprocesser, og det er sjovt nok - omend lidt sent - gået op for DR, der nu viser os designere, billedkunstnere, håndværkere og forhåbentlig snart sagt alle mulige andre specialiserede professioner, som mest af alt kan hjælpe den opvoksende ungdom til at forstå nødvendigheden af ildhu og interesse fremfor jagt på karakterer. Så mens det kan være vældig sjovt at se, hvad folk ved i quizzer, så er det altså immervæk endnu mere interessant at se, hvad de kan i kombinationen af ånd og hånd.

Anders Reinholdt, Malan Helge, Herdis Weins og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Jens Christian Jensen

Jeg blev temmelig skuffet. Det virker som om at alt skal pakkes ind i show og underholdning. Meget gerne med kendte mennesker uden indsigt som værter. Al viden skal videreformidles som meget kalorielet.

Konceptet er ellers fint. Det ville bare blive meget mere spændende og lærerigt hvis værterne var professionelle museumsfolk der fx. tog et tema pr. afsnit og selv fandt nogle effekter frem fra deres enorme magasiner.

Liselotte Paulsen, Lars Jørgensen, Anders Reinholdt og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Så længe der grines så meget i forskræppene, bliver jeg ikke tiltrukket.