Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Glenn Bechs debutroman er en stor og overvældende kraftudfoldelse

’Farskibet’ er en 552 sider lang voldsom konfrontation med forfatterens fars selvmord og med den forkvaklede maskulinitetsopfattelse, der gjorde livet umuligt for faren
Glenn Bech med en præcis metafor sit projekt som en djævleuddrivelse.

Glenn Bech med en præcis metafor sit projekt som en djævleuddrivelse.

Laerke Posselt

Kultur
22. januar 2021

Glenn Bechs debutroman Farskibet er voldsom i sit ærinde og udtryk. Ikke voldsom i den betydning af ordet, der nævnes som den første i Den Danske Ordbog: »brutal og voldelig i sin fremfærd«, men ret præcist voldsom i den tredje betydning af ordet, som ordbogen opremser. Den »bærer præg af stor eller overvældende kraftudfoldelse, store anstrengelser, stort besvær el.lign.«

Over 552 sider gør forfatteren op med sin fars selvmord, der fandt sted, da han selv var fem år og hans bror var tre. Selvmordet ses aldrig som en isoleret ulykke, men som et udtryk for en indskrænket og forkvaklet opfattelse af, hvad det vil sige at være mand. En opfattelse, det ikke var muligt for Glenn Bechs far at leve i, og som heller ikke er til at være i for hverken ham selv som homoseksuel eller hans heteroseksuelle Justin Bieber-elskende bror.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her