Anmeldelse
Læsetid: 8 min.

’It’s a Sin’ byder på tåretrækkende lynzapning gennem årtiet, hvor homofesten blev en katastrofe

I den knusende, britiske tv-serie ’It's a Sin’ er vi tilbage i de galoperende 80’ere, hvor homomiljøet festede på lånt tid – inden aids smadrede verden i tusind stykker. Det er centralt for vores forståelse og empati, at der kommer kroppe og ansigter på de over 30 millioner ofre for pandemien. Og ’It’s a Sin’ rejser sig som et monument over de faldne
’It’s a Sin’ foregår i 80’ernes London, årtiet, der fortsatte den promiskuøse homofest fra de frigjorte og aktivistiske 70’ere. Vi følger beboerne i et kollektiv gennem årtiets aidskatastrofe – deres seksuelle og romantiske glæder og sorger og deres kvaler med og ofte hemmeligholdelser over for uforstående forældre og kolleger.

’It’s a Sin’ foregår i 80’ernes London, årtiet, der fortsatte den promiskuøse homofest fra de frigjorte og aktivistiske 70’ere. Vi følger beboerne i et kollektiv gennem årtiets aidskatastrofe – deres seksuelle og romantiske glæder og sorger og deres kvaler med og ofte hemmeligholdelser over for uforstående forældre og kolleger.

HBO Nordic

Kultur
29. januar 2021

Jodie. Det er Jodie fra den kugleskøre, amerikanske sitcom Skum (Soap) fra 1977, som jeg husker allerbedst. Siden kom den mutte Steven Carrington i rigmandssoap-operaen Dollars (Dynasty). Og den generte Charles (Jeremy Irons) og den flamboyante Sebastian (Anthony Andrews) i upperclass-dramaet Gensyn med Brideshead (Brideshead Revisited), tv-filmatiseringen af Evelyn Waughs roman.

Alle sammen homoseksuelle mænd, der har sat sig fast i mit indre kulturelle landskab, som har givet ansigt og krop til den homoseksuelle erfaring. De blev alle en del af mit verdensbillede – sendt ind i mig fra det almægtige tv, som stadig den dag i dag fortæller os om livet.

Fiktionen kan flytte bjerge og hele kløfter. Den kan ære minder, og den kan åbne øjne og hjerter for andres, gerne anderledes, tanker og trængsler. Den homoseksuelle erfaring blev en del af mit præpubertære univers, det var invasive gaver i normaliteten foran 28 tommers B&O-fjernsynet derude i Holbæk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her