Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Jonas Lüscher udstiller voldsom global ulighed i roman, der også er en sproglig perle

Den schweiziske forfatter Jonas Lüscher har skrevet en vellykket civilisationskritisk satire over finanskapitalismen
Forkælede englændere går bersærk og smadrer alt i Jonas Lüschers ’Det barbariske forår’.

Forkælede englændere går bersærk og smadrer alt i Jonas Lüschers ’Det barbariske forår’.

Geri Born

Kultur
29. januar 2021

»Hans liberalisme var relativ og lunken på samme måde som vandet i et babybadekar.« Den alvidende fortæller åbner karaktererne indefra og sætter dem fri som mindeværdige sætninger, der formeligt står i kø for at lade sig citere vidt og bredt i res publica. »Man drak hjernen ud, som om det var en nødvendighed, og lettede trykket ved at kaste op i palmelunden, som om man fulgte et nøje anlagt skema. De stak tungen ind i munden på hinanden, uden at lægge noget i det …«

Inge Nissens lydefri oversættelse af den schweiziske forfatter Jonas Lüschers (f. 1976) forvoksede novelle Det barbariske forår læste jeg klukleende ud i én køre dagen derpå efter den roligste nytårsaften i mands minde. Til gengæld afholdes der en overdådig fest på et luksushotel i den tunesiske ørken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her