Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Knud Romer tager ikke mørket seriøst. Det gør hans gæster heldigvis

Forfatteren og reklamemanden Knud Romer er ved at blive blind. I en podcastserie inviterer han en parade af skiftende gæster som dramatikere, evolutionspsykologer og hospicesygeplejersker til en samtale i mørke og om mørke. Det hæver sig indimellem til det ekstraordinære
Forfatteren og reklamemanden Knud Romer er ved at blive blind. I en podcastserie inviterer han en parade af skiftende gæster som dramatikere, evolutionspsykologer og hospicesygeplejersker til en samtale i mørke og om mørke. Det hæver sig indimellem til det ekstraordinære

Dalva Skov

Kultur
20. januar 2021

Danmarks mest markante eksilfalstring samt forfatter-foredragsholder-radiovært-reklamemand-lejlighedsvis-skuespiller Knud Romer har fået en samtalepodcast. Han har fået grøn stær og er ved at blive fuldkommen blind. I Velkommen i mørket med Knud Romer inviterer han en skiftende gæst med ind i en sal foran et publikum, slukker lyset og spørger, om de er bange for mørket.

Samtalen starter altid i barndommen. Dramatiker Line Knutzon fortæller om at have haft en sjette sans for at afkode voksnes uærlighed som barn og omsætte det til dramatik. Forfatter Thomas Korsgaard fortæller om at vokse op i en fattig familie i Jylland og føle sig anderledes.

Der er også gæster fra andet end kultureliten, såsom evolutionspsykolog Jill Byrnit og konfliktmægler Mia Marcussen. Men selv om der indledningsvis gøres meget ud af sætte scenen med mennesker, der taler sammen i mørke, så bliver meningen med, at de så sidder der, aldrig helt tydelig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her