Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Kvindelige forfattere er blandt hovednavnene på ærkepatriarkalsk sheiks litteraturfestival

Kom til festival i De Arabiske Emirater, leg med din bias eventyrland, bliv overrasket i Nordkorea, og mød Kinas mest berømte general i Utopia
Litteraturfestivalens stjerne er Malala Yousafzai, den afghanske bannerfører for piger og kvinders ret til uddannelse, der i 2012 blev forsøgt myrdet af Taliban, heldigvis overlevede og i 2014 modtog Nobels Fredspris.

Litteraturfestivalens stjerne er Malala Yousafzai, den afghanske bannerfører for piger og kvinders ret til uddannelse, der i 2012 blev forsøgt myrdet af Taliban, heldigvis overlevede og i 2014 modtog Nobels Fredspris.

Ritzaus Bureau

Kultur
22. januar 2021

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

DE FORENEDE ARABISKE EMIRATER

KULØRTE KLICHEER OG NYE HISTORIER

En af de litteraturfestivaler, der trods corona stadig (delvist) afholdes i den fysiske verden, er Emirates Airline Festival of Literature, den største af sin slags i den arabiske verden. Festivalens protektor er Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, vicepræsident og premierminister af De Forenede Arabiske Emirater og Dubais hersker.

Han er væddeløbs- og poesielsker og selv rytter og digter. Et udvalg af hans poesi kan findes på hans hjemmeside, hvor han i øvrigt præsenteres i fire kategorier: The Leader, The Father, The Knight og The Poet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her