Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Lyt til en podcast med armbevægelser så store som møllehjul om den aldrig frie kunst

Podcasten ’A Painter of Our Time’ fortæller spændende og lækkert om CIA’s indflydelse på kunsten i den frie vestlige verden, og i særlig grad i Danmark, under Den Kolde Krig
Podcasten ’A Painter of Our Time’ fortæller spændende og lækkert om CIA’s indflydelse på kunsten i den frie vestlige verden, og i særlig grad i Danmark, under Den Kolde Krig

Mia Mottelson

Kultur
18. januar 2021

I sin nytårstale til nationen sagde statsministeren, at danskerne er et folk, der ikke er til store armbevægelser. Hun udtalte det, som om det var en dyd, jeg opfattede det snarere som en fornærmelse. Det minder mig om den sang, jeg hadede mest som barn af Lille Palle, der åbnede med de uforglemmelige vers: »Flyv ikke højere end vingerne bærer / Hold dig ved jorden – præcis hvor du er / Det kan så let gå dig ilde …«

Jeg kan utrolig godt lide, at podcasten A Painter of Our Time ikke er bange for store armbevægelser. Ja, armbevægelser så store som møllehjul, som rundetårn. Podcasten fortæller om CIA’s indflydelse på kunsten i den frie vestlige verden, og i særlig grad i Danmark, under Den Kolde Krig og forfølges helt frem til dagens diskussioner om forholdet mellem en politisk og en fri kunst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her