Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Rane Willerslev skyder zobler, jagtes af mafiaen og drømmer om Moder Natur i medrivende podcast

DR’s nye podcast af Sigurd Hartkorn Plaetner, ’Fire patroner på lommen’ er båret frem af Rane Willerslevs spruttende fortælleglæde, når den russiske mafia, Sibirien og zobelskind danner rammen for en konflikt mellem rationalitet og naturreligiøsitet, kærlighed og eventyrlyst
DR’s nye podcast af Sigurd Hartkorn Plaetner, ’Fire patroner på lommen’ er båret frem af Rane Willerslevs spruttende fortælleglæde, når den russiske mafia, Sibirien og zobelskind danner rammen for en konflikt mellem rationalitet og naturreligiøsitet, kærlighed og eventyrlyst
Kultur
14. januar 2021

De seneste par dage har jeg overvejet at anskaffe mig en pakke snustobak og så tage en af dens små, nikotinholdige poser og proppe den ned i potten i vindueskarmen, hvor min forvoksede cowboykaktus knejser. Det ville jeg gøre som et tegn på respekt og en slags tak for at stå mig bi – foruden at skærme for mine genboers nysgerrige blikke.

Det er ikke min egen idé, men derimod direktøren for Nationalmuseet, Rane Willerslevs.

I DR’s nye podcast Fire patroner på lommen tager han og forfatteren Sigurd Hartkorn Plaetner, der er tilrettelæggeren bag, nemlig til naturområdet Tisvilde Hegn på Nordsjælland for at besøge Willerslevs datters hellige træ. Willerslev viser, hvordan man introducerer sig og viser behørig respekt for træet, men i farten kommer han til at love træet, at han har medbragt en gave – uden faktisk at have det. Snarrådigt trækker han en lille snuspose op af lommen og skænker den til træet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her